Kovács István cukrászmester

Kovács tanár úr segítségével olyan fortélyokat sajátíthatunk el amelyek nélkül nem sikerülne olyan finomra a sütink.

Kis csapatunk

Cukrász-csodák minden mennyiségben

2010.10.12. 14:52 B. Csilla

Csokoládés fatörzsrolád

Anyaghányad:


Piskótához:

  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 20 dkg liszt

Krémhez:

  • 5-10 dkg kakaópor
  • 0,5 liter tej
  • 7,5 dkg vaniliás puding
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg margarin

 

Gyártás menete:

  1. Piskótalap készítése: 

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3-ával a sárgáját pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztel összekevrejük ovatosan a fehérjét és a sárgáját is, majd sütőpapírra egyenletesen kikenjük és 180 C-on kisütjük.

  2. Krém készítése:

    A tej 1/3-át a cukorral felforraljuk a maradékban csomómentesen elkevejük a pudingot. Miután a tej felforrt a pudingot beleöntjük és leffözzük, majd kihűtjük a kész pudingot. A margarint habosra keverjük, és a már kihült pudinggal és a kakaóval csómómentesen elkeverjük. Így el is készült a csokikrém.

  3. A piskóta töltése:

    A kész piskótát egyenletesen megkenjük a csokikrémmel, a széleit levágjuk és elhelyezzük az elejénél  majd óvatosan feltekerjük.

  4. Díszítés:
    A feltekert roládot kívülről is lekenjük csokikrémmel és fatörzs mintájúra díszítjük fésűkártyával. A tetejére szórhatunk csokiforgácsot is.


     

  5. Felvágás:
    A kész roládot forró késsel vágjuk fel 2 újjnyi vastag csíkokra.

    Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukraszsutik.blog.hu/api/trackback/id/tr952365532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása