Anyaghányad: 
Piskótához:
- 8 db tojás
- 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
Krémhez:
- 5-10 dkg kakaópor
- 0,5 liter tej
- 7,5 dkg vaniliás puding
- 30 dkg kristálycukor
- 30 dkg margarin
Gyártás menete:
- Piskótalap készítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3-ával a sárgáját pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztel összekevrejük ovatosan a fehérjét és a sárgáját is, majd sütőpapírra egyenletesen kikenjük és 180 C-on kisütjük.
- Krém készítése:
A tej 1/3-át a cukorral felforraljuk a maradékban csomómentesen elkevejük a pudingot. Miután a tej felforrt a pudingot beleöntjük és leffözzük, majd kihűtjük a kész pudingot. A margarint habosra keverjük, és a már kihült pudinggal és a kakaóval csómómentesen elkeverjük. Így el is készült a csokikrém.
- A piskóta töltése:
A kész piskótát egyenletesen megkenjük a csokikrémmel, a széleit levágjuk és elhelyezzük az elejénél majd óvatosan feltekerjük.
Díszítés:
A feltekert roládot kívülről is lekenjük csokikrémmel és fatörzs mintájúra díszítjük fésűkártyával. A tetejére szórhatunk csokiforgácsot is.Felvágás:
Jó étvágyat!
A kész roládot forró késsel vágjuk fel 2 újjnyi vastag csíkokra.