Kovács István cukrászmester

Kovács tanár úr segítségével olyan fortélyokat sajátíthatunk el amelyek nélkül nem sikerülne olyan finomra a sütink.

Kis csapatunk

Cukrász-csodák minden mennyiségben

2010.07.22. 16:02 B. Csilla

Puncstorta (16 szelet)


Anyaghányad:

1 torta karikához ami 16 szelet

  • 7 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 17 dkg liszt
  • 0,5 dl rum
  • piros ételfesték
  • fondan
  • 2-3 dl leiter cukor
  • 1 citrom reszelt héja

 

 

Gyártás menete:

  1. Előkészítés:

    Kettő tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Fontos, hogy a mazsolát pici vízben mossuk meg és áztassuk be  egy kicsit.

  2. Tészta bekeverése:
    A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.

     
  3. A tortakarika töltése:

    A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük, és saját gőzében megfordítva hűtjük.

     

  4. A rakott puncs készítése:

    Miután kihűlt a karika félbevágjuk és az egyik felét vékonyan megkenjük lekvárral.  Ezután a leiter cukorból és a citromhéjból egy oldatot készítünk, amit ketté választunk. Az egyiket halvány rózsaszínre színezzük. Ebbe a folyadékba mártjuk a másik karika felvágott darabjait, majd kicsvarjuk és felhelyezzük a fél tortalapra. Ugyanígy járunk el a halvány rózsaszín folyadékkal is. Miután elfogyott a piskótánk, a karika másik felét - vagyis a tetejét - ráhelyezzük a töltelékre és egy deklivel súlyozzuk, hogy a felesleges folyadék kinyomódjon.

  5. Miután pihent kicsit, lekenjük lekvárral, majd leöntjük rózsaszínre színezett fondannal és felspricceljük.

  6. Majd láthatjuk a végeredményt. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukraszsutik.blog.hu/api/trackback/id/tr632168940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása