Anyaghányad:
- 40 dkg margarin
- 10 dkg dió
- 45 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola
- 10 db tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg csokoládé
- 20 dkg kandírozott gyümölcs
- 1 dkg sütöpor
- 1 citrom reszelt héja
Gyártás menete:
- Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Fontos, hogy a mazsolát pici vízben mossuk meg és áztassuk be egy picit. A diót a csokoládét, és a kandírozott gyümölcsöket kockázzuk össze.
- Tészta bekeverése:
A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Eközben a tojásfehérjét a kristálycukorral habosra keverjük. A vajas masszához adjuk a mazsolát, majd összekeverjük a tojásfehérjével. A diót és a csokit meg a kandírozott gyümölcsöket és a citromhéjat is hozzáadhatjuk, majd a liszthez keverem a sütőport és azt is hozzáadom fokozatosan. A művelet az alábbi videón látható.
- A gyümölcskenyér formázása:
A bekevert tésztát a kivajazott őzgerincformába töltjük. 160 fokon készre sütjük, kihülés után szeleteljük.
- A végeredmény: