Anyaghányad:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 17 dkg porcukor
- 7 db tojássárgája
- 3 dkg kakaópor
(a kakaós tésztához, a lisztből 3 dkg-val kevesebb kell és helyette a kakaó)
Gyártás menete:
- Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.
- Tészta begyúrása:
A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és végül a lisztet és ha kakós tésztát csinálunk a kakaót is.
A nero formázása:
A bekevert tésztát nyomózsákba töltjük és sima csővel a megadott formára, a sütőplére nyomjuk. Fontos odafigyelni, hogy nagyjából ugyan akkorákat nyomjunk, mert nehéz lesz őket összeillaszteni majd a töltéskor.
A nero töltése:
Miután 180 fokon megsütöttük barackízzel megkenjük, és összeragasztjuk az aljakat a tetőkkel figyelve arra, hogy azok passzoljanak egymáshoz.A csoki díszítés:
Miután megtöltöttük, szorosan egymás mellé rakjuk őket, és meglocsoljuk vékonyan bevonó csokoládéval.A végeredmény: