Anyaghányad:
- 10 db tojás sárgája
- 20 db tojás fehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 45 dkg liszt
- 4 cl víz
- tejszínhab
- csokoládé bevonó
Gyártás menete:
- Előkészítés:
A tojások fehérjét és sárgáját külön edénybe szétválasszuk. Figyeljünk arra, hogy a tojás sárgájából maradni fog. A tojás fehérjét és a cukrot folyós habbá verjük. A sárgáját a vízzel és kevés liszttel kihabosítjuk.
- Tészta bekeverése és formázása:
Az alábbi videón láthatjuk.
- A tészta sütése:
A sütőplére nyomott kis formákat gőzmentes sütőtérbe 170 C-on 20 perc alatt készre sütjük. Miután kisült kihörzsöljük (kis lyukat vágunk) egy kiskanállal és kapszli papírba helyezzük.
Miután csokoládéba kimártottuk a tetőket, az aljakat felspricceljük cukrozott tejszínnel, és ráhelyezzük a kész tetőket.
Majd láthatjuk a végeredményt. Jó étvágyat!