Kovács István cukrászmester

Kovács tanár úr segítségével olyan fortélyokat sajátíthatunk el amelyek nélkül nem sikerülne olyan finomra a sütink.

Kis csapatunk

Támogatóink:

Az ingyenes weblapok szakértője.

Cukrász-csodák minden mennyiségben

2011.01.24. 10:06 B. Csilla

Ananászos joghurt torta

Anyaghányad:


Piskóta karikához:

  • 7 db tojás
  • 14 dkg kristálycukor
  • 17 dkg liszt

Krémhez:

  • 3 dl folyadék ( joghurt)
  • 8 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 5 mokkás kanál zselatin
  • tejszínhab a díszítéshez
  • 1 konzerv ananász (egész szeletek legyenek) 4 karikát vágjunk 4 felé a díszítéshez, a többit pedig pici darabkákra

 

Gyártás menete:

  1. Előkészítés:

    A tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.

  2. Tészta bekeverése:
    A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.

  3. A tortakarika töltése:

    A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük, és saját gőzében megfordítva hűtjük. Kihűlés után 3 részre vágjuk.

  4. Krém készítése:

    Az ananászt apró darabokra vágjuk, de 16 szelet nagyobb ananászt félre teszünk a díszítéshez. A zselatint a cukrot, a tojást és a joghurtot vízgőz felett 90 C-ra melegítjük, majd állandó kevergetés mellett lehűtjük. A lehűlt krémhez keverjük az ananász és a 3-4 dl felvert tejszínhabot. Majd ezzel betöltjük a tortát. Egy pici sárga ételszínezéket cseppenthetünk a joghurthoz, hogy ne legyen nagyon sápadt a krémünk.

  5. A díszítés:

    A kész tortát pihentetjük, és kifagyasztjuk kicsit a hűtőben, majd kivágjuk a karikából. Tejszínhabbal és az ananász szeletekkel díszítjük.

    Jó étvágyat!

  6.  

     

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://cukraszsutik.blog.hu/api/trackback/id/tr312609163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

becca_és_a_sütik 2011.08.09. 12:44:41

Sziasztok!
Nagyon tetszik a blog, mindig is szerettem volna egy ilyen precíz leírást, és hozzá képeket, méghozzá cukrászoktól! :) Én is próbálkozgatok, de csak otthon a családnak, ismerősöknek!
Van egy díj, amit szeretnék átadni virtuálisan, remélem elfogadjátok! Látogassatok el érte a blogomra! További szép napot! becca
beccaesasutik.blogspot.com