Kovács István cukrászmester

Kovács tanár úr segítségével olyan fortélyokat sajátíthatunk el amelyek nélkül nem sikerülne olyan finomra a sütink.

Kis csapatunk

Támogatóink:

Az ingyenes weblapok szakértője.

Cukrász-csodák minden mennyiségben

2010.10.12. 15:25 B. Csilla

Képviselőfánk

Anyaghányad:


Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg olaj
  • 30 dkg víz
  • 10 db egész tojás

Krémhez:

  • 0,5 liter tej
  • 6 dkg vaniliás puding
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg felvert tejszín vagy tojás fehérje
  • vaniliás cukor
  • tejszínhab a díszítéshez

 

Gyártás menete:

  1. Forrázott tészta készítése: 

    Vizet az olajjal felforraljuk, és a lisztet lereszteljük. Majd kihülés után fokozatosan egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A tésztát nyomózsákba helyezzük. Sütőpapirra kisebb bucikat nyomunk és 180 C-on gőzős sütőtérbe kisütjük. ( a tepsit kicsit meg lehet locsolni vízzel, hogy legyen elég gőz)

  2. Krém készítése:

    A tej 1/3-át a cukorral felforraljuk a maradékban csomómentesen elkevejük a pudingot. Miután a tej felforrt a pudingot beleöntjük és leffözzük, majd kihűtjük a kész pudingot. A felvert tejszínt vagy tojáshabot összekeverjük a pudinggal és nyomózsákba helyezzük. A kisült tésztának levágjuk a tetejét, és az alját betöltjük a vaniliás krémmel.

  3. A díszítés:

    A krémmel megtöltött tésztákra csillagcsővel tejszínhabot nyomunk és a levégott tésztatetőt a hab tetejére helyezzük. A végén porcukorral megszórjuk.

    Jó étvágyat!

  4.  

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://cukraszsutik.blog.hu/api/trackback/id/tr482365757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

ColorsintheKitchen 2010.11.07. 14:19:01

Szia! Nagyon tetszik a blogod! Alapos a folyamatok leírása, úgyhogy nem lehet mellélőni. Mindenképpen sütni fogok innen! :)