Kovács István cukrászmester

Kovács tanár úr segítségével olyan fortélyokat sajátíthatunk el amelyek nélkül nem sikerülne olyan finomra a sütink.

Kis csapatunk

Támogatóink:

Az ingyenes weblapok szakértője.

Cukrász-csodák minden mennyiségben

2010.07.26. 15:47 B. Csilla

Indiáner


Anyaghányad:


  • 10 db tojás sárgája
  • 20 db tojás fehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 45 dkg liszt
  • 4 cl víz
  • tejszínhab
  • csokoládé bevonó

 

 

Gyártás menete:

  1. Előkészítés: 

    A tojások fehérjét és sárgáját külön edénybe szétválasszuk. Figyeljünk arra, hogy a tojás sárgájából maradni fog. A tojás fehérjét és a cukrot folyós habbá verjük. A sárgáját a vízzel és kevés liszttel kihabosítjuk.

  2. Tészta bekeverése és formázása:
    Az alábbi videón láthatjuk.


     
  3. A tészta sütése:

    A sütőplére nyomott kis formákat gőzmentes sütőtérbe 170 C-on 20 perc alatt készre sütjük. Miután kisült kihörzsöljük (kis lyukat vágunk) egy kiskanállal és kapszli papírba helyezzük.


  4. Miután csokoládéba kimártottuk a tetőket, az aljakat felspricceljük cukrozott tejszínnel, és ráhelyezzük a kész tetőket.


  5. Majd láthatjuk a végeredményt. Jó étvágyat!


 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://cukraszsutik.blog.hu/api/trackback/id/tr162177521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Mirelle · http://mirelle.hu/ 2010.07.26. 23:27:51

Én szeretem, ha egy kis baracklekvárral fel van turbózva ez a desszert.

sutiklub · http://sutiklub.hu 2010.07.28. 22:07:30

Jajdejó! Új, és milyen finom bejegyzés!!!! :)