Kovács István cukrászmester

Kovács tanár úr segítségével olyan fortélyokat sajátíthatunk el amelyek nélkül nem sikerülne olyan finomra a sütink.

Kis csapatunk

Támogatóink:

Az ingyenes weblapok szakértője.

Cukrász-csodák minden mennyiségben

2010.03.31. 17:26 B. Csilla

Teasütemény II. (Narancs galette)


Anyaghányad:

  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg darált dió
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg narancshéj
  • 16 db tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor

 

 

Gyártás menete:

  1. Előkészítés:

    Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.

  2. Tészta bekeverése:

    A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük, közben a tojásfehérjét a kristálycukorral habosra keverjük. A vajas masszához adjuk a narancshéjat, majd összekeverjük a tojásfehérjével. A darált diót és a lisztet összekeverjük, majd fokozatosan a már meglévő masszánkhoz adjuk. Végül pici piros ételszinezővel rózyaszínre szinehzetjük.


  3. A narancs galette formázása:
    A bekevert tésztát nyomózsákba töltjük és sima csővel a sütőplére nyomjuk, majd villával kicsit szétterítjük. 180 fokon készre sütjük.

  4. A galette töltése:
    Miután megsütöttük barackízt nyomunk a kozepébe és összeragasztjuk az aljakat a tetőkkel figyelve arra, hogy azok passzoljanak egymáshoz.

  5. A csoki díszítés:
    Miután megtöltöttük, szorosan egymás mellé rakjuk őket, és körkörösen meglocsoljuk vékonyan bevonó csokoládéval.

  6. A végeredmény:

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://cukraszsutik.blog.hu/api/trackback/id/tr221884560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.