Anyaghányad:
- 30 dkg margarin
- 30 dkg darált dió
- 30 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg narancshéj
- 16 db tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
Gyártás menete:
- Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.
- Tészta bekeverése:
A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük, közben a tojásfehérjét a kristálycukorral habosra keverjük. A vajas masszához adjuk a narancshéjat, majd összekeverjük a tojásfehérjével. A darált diót és a lisztet összekeverjük, majd fokozatosan a már meglévő masszánkhoz adjuk. Végül pici piros ételszinezővel rózyaszínre szinehzetjük.
A narancs galette formázása:
A bekevert tésztát nyomózsákba töltjük és sima csővel a sütőplére nyomjuk, majd villával kicsit szétterítjük. 180 fokon készre sütjük.
A galette töltése:
Miután megsütöttük barackízt nyomunk a kozepébe és összeragasztjuk az aljakat a tetőkkel figyelve arra, hogy azok passzoljanak egymáshoz.A csoki díszítés:
Miután megtöltöttük, szorosan egymás mellé rakjuk őket, és körkörösen meglocsoljuk vékonyan bevonó csokoládéval.- A végeredmény: