Kovács István cukrászmester

Kovács tanár úr segítségével olyan fortélyokat sajátíthatunk el amelyek nélkül nem sikerülne olyan finomra a sütink.

Kis csapatunk

Támogatóink:

Az ingyenes weblapok szakértője.

Cukrász-csodák minden mennyiségben

2010.03.24. 16:00 B. Csilla

A gyúrt omlós tészta ( linzer és az isler)


Anyaghányad:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 dkg sütőpor
  • citromhéj, vaniliáscukor

 Gyártás menete:

  1. Előkészítés:

    Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.

  2. Tészta begyúrása:

    Az alábbi videóban látható.


  3. A linzer formázása:
    Miután kellő vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúróval kiszúrjuk az isler aljakat és tetejeket is, majd sütőplére helyezzük és kisütjük. A linzer esetében a tetejeket tojással lekenjük és dúrvára végott dióba mártjuk majd ez után sütjük.

  4. Az isler kimártása:
    Miután megsült megkenjük lekvárral, és csokiba kimártjuk.

  5. A linzer töltése:
    Miután megsült, vékonyan megkenjük lekvárral, összeragasztjuk az aljakat és a tetejeket, majd porcukrozzuk. Végük a közepéde csurgatunk még lekvárt.

Tuti tipp:


Az almáspite tésztája is lehet ez a tészta. Először félig kisütjük az alsó lapot, ráhelyezzük a tölteléket, majd a tetejét kinyújtva ráhelyezzük, tojással lekenjük, villával húzott rácsokkal díszítjük.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://cukraszsutik.blog.hu/api/trackback/id/tr521865404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Bogi74 2010.03.25. 15:13:07

Sziasztok!

Szerencsés vagyok, mert ha a leírtakból nem világos valami, közöttetek van a kislányom, akitől elsőkézből megtudhatok mindent. De... vannak részletek, ami másoknak talán nem egyértelmű, de élet-halál kérdés lehet :)Az anyaghányad ok, de ebből mennyi sütemény lesz?
Mi van az almáspitében a tésztán és az almán kívül? Most komolyan, mi az ördög az a kalácsfény? Vannak még képek rólatok?
Egyébként szuper a blog, érdekes és nyálcsorgató!
Üdv mindenkinek, csak így tovább!